Passa al contingut principal

Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: abril, 2015

SOUND SYSTEM 473

Hola Pops! Avui farem justícia a la figura de Jimmy James . Aquest cantant d'origen jamaicà i resident a Londres va captivar l'escena modernista britànica amb concerts de primera divisió en matèria de Soul-Power. El cas James és ressenyable com el d'un altre soulman del culte seixanter, Geno Washington. En els dies de la passió soulera del moviment Mod, el personatge d'aquesta nit facturava concerts i discos amb la precisió i el nivell dels grans de la Motown, Stax o Atlantic. Portentosa prestació vocal, banda compacta, originals i clàssics, el gran Jimmy James era figura de referència enmig de la diana modernista i la seva banda aportava una composició multiracial i multinacional considerable amb musics britànics, asiàtics i afroamericans. Llegenda i llegat d'un fenomenal outsider. Orelles obertes i sabates preparades. Ballamenta del tot assegurada.

SOUND SYSTEM 472

Hola Pops! Aquesta sessió és un monogràfic dedicat al Northern Soul . La formula és aquesta: Passió per la música Soul, col·leccionisme, ball, fetitxisme discogràfic, oci proletari, nord d'Anglaterra i captura transatlàntica. El Northern Soul és un fenomen que perdura i que manté viva la fe en els formats analògics, les connexions clandestines i el culte al ball intemporal. Passen els anys i la cultura de club, orgullosament provinciana, profundament visceral i obstinadament outsider, marca una de les seves millors destinacions.

SOUND SYSTEM 471

Hola Pops! Pianistes amb tirants. Aquesta és la formula del Sounda' de la setmana. Us hem preparat una amanida d'artistes de l'acordió amb diverses modalitats i de geografies variades. El programa d'avui farà una incursió monogràfica al món d'aquests instruments i reivindicarà l'art de penjar-se el piano en el pit al servei de les músiques populars locals i mundials. Som lo que manxem.

SOUND SYSTEM 470

Hola Pops! Zelestialment i Laietanament amables, la colla de guitarristes que avui ens visiten ens fan un crit d'alerta per demostrar-nos que -temps era temps i encara ho és- quan el guitarrisme català vivia una meravellosa avantguarda electroacústica de mil parell de cordes. Seguint el camí il·luminat del bo i millor del Jazz-Rock mundial, la collita guitarrística del nostre país va desfermar un arsenal polivalent de sons, balls, acadèmies, discos i concerts inoblidables. El Sounda' aposta per la memòria i reivindica llegats i vigències a tota corda.