Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 245








Hola Pops!

Hola pops, hola mods, hola souls, hola groovies!
Us convoquem a tots i a totes en una nit comprimida de reiterat homenatge als cinquanta anys de la Motown.
Cinquanta anys, número rodó, d'una factoria rodona que va establir les bases del mainstream pop de la Jove Amèrica Negra.
La ciutat del motor, Detroit, tancava
factories automobilístiques i obria uns estudis destinats a la millor de les màgies: la màgia negra del soul més popular. La Motown va fer normal allò que semblava la cara oculta de la música americana.
Quan el pop semblava cosa de blancs, Motown va catapultar la tradició arreladada del blues, del gospel i del soul per restituir la dignitat foragitada.
Negocis a banda, explotacions de tota mena i abusos laborals, la Motown fou el so de la Jove Amèrica Negra i la banda sonora de la millor de les pistes de ball.

La resta, com avui, va ser i serà un homenatge merescut i il·limitat.





Comentaris

jaxson faif ha dit…
quan us poseu NEGRITUS el programa puja la febre
SOUNDA' ha dit…
black fever!!!!!!
Anònim ha dit…
Per que no:)

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'