Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 768

 


Hola Pops!

Seguim programant propostes sonores que encaixen en el període dels nostres primers vint anys del Sounda’. Avui tornem a activar el repte de l’eclecticisme total combinant dues propostes altament diferenciades. D’entrada presentem un Soul Corner molt ardent i excitant. Surt a passejar el senyor Willie Hutch, referent del cinema Blaxploitation i dels sons associats a aquest moviment sempre reivindicable. Atmosfera setantera a base de barriades, trets, persecucions, sang, fetge i gatzara negra. Repassem les bandes sonores de dos films d’empenta reconeguda: Foxy Brown i The Mack. Prepareu l’ermilla antibales!

Després de l’agitació sensorial de la primera part, les aigues del Sounda’ entraran en un territori abonat a la pau i la calma, entre pastoral i psicodèlica. Dediquem un Submarí Seaview a una banda-institució del Folk-Rock britànic dels anys 60 i 70. Tastarem la Fairport Convention de Sandy Denny i Richard Thompson. Un referent del que fou la gran i vasta escena de la música acustico-vocal de les illes. Nit de contrastos a can Sounda’.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'