Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 235


Hola Pops!

Programa en blanc i negre, programa vampíric. Una proposta contundent per partida doble. Stereo 2 reivindica els segells més arriscats. Avui celebrem i felicitem Vampisoul. Vampisoul és una aposta fetitxista en tota regla. Un meravellós instrument al servei del color musical més ardent. Vampisoul recupera, recopila, remasteritza i ens retorna el millor dels arxius d'una recerca inversemblant. Latinismes, rareses, soulades. Mireu-lo, el nostre programa es mira, i distruteu-lo.

L'altra cara del programa correspon al segell Two Tone. Un segell que va disparar la música Blue Beat per tots els continents. La feina de Two Tone consistia en incorporar la vella escola jamaicana al bellmig de la New Wave i del Punk. Fanzines, videos, parxes, xapes... arreu on anem encara trobem el signe distintiu del negre i del blanc. Specials al davant i tota la formidable escuderia de Coventry!

Ja ho sabeu, avui toca segells d'independència i culte al soterrani.

Pops: Keep the Faith!

Comentaris

Alan Smithee ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Alan Smithee ha dit…
veig que us passeu al blanc i negre com en Godard, ja, ja! ben fet...

soc l'esperit femení de l'Alan Smithee i saludo els soundsystemics del món sonor... soc una nòia amb percings, cabell llarg, xandall, tirabuixons, tatuatge i cigarreta de maria penjant dels morros.

bon programa detectius musicals!
el primer contacta amb Two Tone va ser un mati de dissabte de l'any 1981 a casa del senyor Ramonet 77 (que aleshores, si fem cas dels números, tenia quatre anyets).
El nen setantaset m'ensenyava -cofoi- el disc, la portada i la galeta del primer LP del Specials...sí senyor! Un disc que em va impactar i que perdura dia rera dia. L'idili amb la música Ska va venir per aquí i anys després es va fer -com molta gent- el viatge a l'inversa, baixant de Coventry fins arribar als orígens jamaicans, de quan el SKA era la banda sonora del carrer i el punt de fuga del que ara coneixem per REGGAE.

Llarga vida als dos tons !
Anònim ha dit…
Blanc i Negre, Negre i Blanc…
La sonoritat per sistema en Blanc i Negre, Negre i Blanc…

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'