Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 707

 


Hola Pops!

Avui el Sounda' enfila les ones amb un programa monogràfic dedicat a la publicació del darrer llibre d'en Rafael Vallbona. Swing és el títol d'aquesta obra i el Swing és un dels trets distintius del Jazz en vàries de les seves diverses modalitats i estils. El Swing esdevé el batec que alimenta una de les manifestacions més universals de la música clàssica i popular d'arrel afroamericana, una música sempre en estat de mutació i recreació. Llegint el llibre que ens ocupa, estirarem un fil conductor que enllaça dos continents i un periple personal en la figura del seu protagonista, Enric Torres, que exemplificarà el sentit transfronterer de la música de Jazz i dels seus entorns culturals, socials i polítics. La recepció d'aquesta música al nostre país té molt a veure amb les aventures singulars de personatges i formacions com les que apareixen en el llibre.

Des del nostre programa, us presentem una edició integrada en la  secció Jazz entre Amics. Amb aquest format, voldrem capturar l'esperit de la novel·la i del seu temps, afegint reinterpretacions del seu material sonor al llarg dels anys posteriors a l'esclat del Swing. Amb l'autor comentarem aspectes relacionats amb la seva obra i convertint aquest programa radiofònic en una manera original d'abordar una presentació més que literària. I és que Swing és un llibre d'aquells que, a més de ser llegits, ens animen a ser escoltats punxant la seva banda sonora il·limitada.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'