Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 725

 


Hola Pops!

Us presentem un Melting Pot monogràficament dedicat a un dels discos essencials de la música del nostre país. Amb tots vostès, l'Orquestra Mirasol! El Sounda'  emet un tribut al segon àlbum de l'orquestra. El doble elapé D'oca a oca i tira que et toca ocuparà el nostre estudi i tindrà un reconeixement merescut.

Corria l'any 1975 quan la segona formació de la Mirasol ens va regalar la meravella que avui us presentem. Un catàleg de temes extraordinaris, refinats, elaborats i molt ben interpretats per una orquestra reforçada amb artistes de l'avantguarda del moment i d'altres de procedències totalment diverses. Els ressons del Jazz Rock universal imperant en els dies d'aquest disc és fa present al llarg de l'obra i obté una recepció adaptada als corrents populars de la Mediterrània.

La fòrmula Mirasol es va multiplicar i va recorrer molts barris, pobles, comarques i escenaris. Avui demostrarem que venim de lluny i que la música que volem ha d'anar com aquesta, associada a la cultura. El signes majoritaris dels temps presents semblen anar en direcció contrària.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'