Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 797

 


Hola Pops!

Us presentem un programa de doble secció amb dedicatòries antagòniques. Un que segueix i un que ens ha deixat. Dos, però, que es queden per sempre a la terra amb les seves músiques acumulades i compartides. La primera part del programa la dediquem a l'incombustible saxofonista Sonny Rollins. Fa pocs dies ha estat d'aniversari i ha superat les noranta-tres primaveres. El darrer mohicà del Be Bop segueix bufant i enregistrant materials. Supervivent de la gran era del Jazz, Rollins mereix una presència significativa en el nostre Sounda' i el tindrem ben conservat dins de la secció Jazz entre Amics.

A la segona part del programa li dediquem un homenatge a Robbie Robertson. El qui fou ànima mater de The Band, protagonista de bells i vells capitols de la història del Rock, ens va deixar aquest estiu i la seva petjada i referència tot terreny justifica en escreix un bon Sounda' Juke-Box equipat de cançons imprescindibles dedicades a aquest canadenc errant.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'