Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 311







Hola Pops!


Dues singulars trajectòries inversament desenvolupades ens porten a un "sounda" ric en calories rítmiques i armòniques. El primer cas és
David Byrne que evolucionà d'home-grup a solista i productor. Des dels fons de l'escena de l'Art Pop de Nova York, apareixien els Talking Heads i esdevenien un senyal de vitalitat pop en uns temps de desconcert paramusical. Geni i figura, Mister Byrne -britànic afincat als Estats Units- esdevé rodamón i executor d'una obra personal en permanent contacte amb les tradicions africanes i llatines. Byrne, a més, és i ha estat un ciclista i un narrador, un cineasta i un activista de la mundialització musical.
El segon cas de la nit circula en direcció contrària. Chris Farlowe va ser un far sol·litari, un crooner tot terreny, home de pub i Ready Steady Go!. El modernisme londinenc el va convertir en un rei a la terra del ball. El lleó d'Islington va deixar de ser un solista i passà a enfortir la mítica banda Colosseum. Avui el treurem d'un injust ostracisme.

Comentaris

Llop Estepari ha dit…
Perfecte la idea de penjar en el blog els programes que aneu fent. No me’n perdo cap. Per cert ... per quan una secció amb “Discos Solicitados”?
Salut.
ep...Jordi, haurem de prendre una determinació davant de la teva proposta. Ara bé...també tenim de tant en tant una secció amb convidat sonor que porta les seves col·leccions privades...en parlem...podries ser l'home escollit!
penyabogarde ha dit…
Segurament aquest Farlowe era de l'Arsenal, vivia a Islington.

Eren altres temps.

En quan a Byrne, sembla ser que darrerament està fet un Momeñe. Ha fet un llibre de viatges en bicicleta.
establiment ha dit…
entre l'americana del "Farlopa" i els ulls daurats del Talking Head, programa de postín eh? Quina reposteria per ser Premià que soni ja com una corneta i a tota vela.
SOUNDA' ha dit…
farem el que millor sabem, gràcies.
gerardo ha dit…
Gran programa!!! Byrne, boig Genial! Li vaig perdre una mica la pista quan es va separar dels caps parlants. I el Farlow, fantàstica veu! Recordo com bramava!
Bona oportunitat per reunir el ramat... no em perdré!
SOUNDA' ha dit…
Thanks Llobet : ¬ )

Avui al Sound System el Byrne més llatí, això sí, amb la seva característica veu!!!

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'