Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 410


Hola Pops! 
Nit de contrastos al Sounda. Transitarem des de Jamaica fins a Anglaterra en un viatge per textures sonores i cultures diferenciades però unides per aquell riu secret que conformen els estils intercambiables de la música popular.
L'apartat de L'Illa del Tresor conté una amalgama entre funk, soul i les pulsacions originals del front jamaicà. Tenim, doncs, una cita amb un monument sonor de la Trojan que respon al nom de Soulpower Funky Kingston.
Acte seguit saltarem a la fase psicodèl·lica més pionera de la Gran Bretanya pop. En temps de Fora de Joc IV, incidirem en un outsider de la talla de Syd Barrett. Aquell personatge estratosfèric que va guiar la nau de Pink Floyd per l'interior d'un caleidoscopi desviadament distingit.
El repte dels constrastos està servit. Ens en sortirem.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'