Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 718

 


 Hola Pops!

Enguany tenim un final de temporada de gran agitació i efervescència. Unifiquem canícula, festa major minoritzada i darrer programa del curs sonor. Tot d'una apretem els cargols i en fem un relligat estival a base de Glam Rock i Pop. Més enllà de la frivolització del concepte, rescatem els dies de glòria i les figures emblemàtiques d'una tendència molt significativa de l'entorn cultural del seu temps. Enmig de les reivindicacions i afirmacions de la condició Gay, seguint els paràmetres d'aquella època, el món del Pop va emetre senyals diverses de contacte entre l'estètica, la ideologia i la pràctica, entre impostada i conscient, d'una línia d'acció artística heterodoxa.

Els dies daurats i empurpurinats del Glam tornen a recórrer les ones del nostre programa i de tot plegat en fem seleccions, samarretes i desitjos de celebració i compromís. El que en els nostres dies és un factor referent de tantes lluites i festes, abans va tenir uns precedents trencadors i alliberadors. Vist en perspectiva, allò va ser fabulós i les noves generacions motivades en l'assumpte Glam, Gay, Trans i divers, tenen una bona ocasió per beure d'una de les seves mil fonts. Sense història no hi ha present.

Comentaris

AB ha dit…
bon programa

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'