Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 391


Hola Pops!
La primavera esclata i el sol il·lumina aquests dies. Les nits es contagien del bon temps. La nit del dimarts és la clau de volta de la sonoritat per sistema.
Capturem el projecte Us3 i el projectem en l'univers del Sounda'. Us3 va enllaçar la cultura del hip hop amb la tradició del jazz i els podem considerar com l'arquetipus d'un estil que perdura a gran escala. Bases enregistrades i elements orgànics coexisteixen en una trama sonora que ha fet fortuna en milers de propostes posteriors.
A l'altra banda de la pista obrim una pàgina que despren la celebració musical sempre festiva, en clau britànica, obrera, etílica i de barriada. Convoquem la històrica agrupació dels Dexys Midnight Runners amb el seu Soul Pop rebel.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'