Passa al contingut principal

sound system 433Hola Pops!
Dies especials a la comunitat de la música llatina i universal. En una setmana ens deixen el percusionista Armando Peraza i una de les figures centrals de la Fania, Cheo Feliciano. El Sounda' d'avui els recordarà degudament seleccionats en un memorial en tota regla dins de la secció Vaya! Armando i Cheo, en temps diferents i formats diferents, Santana i La Fania All Stars, van trepitjar l'escenari del vell palau d'esports de Montjuïc. Ara els recordem en un set conjunt imaginari.
El programa es completa amb una incursió a la jungla urbana del jazz d'avantguarda de The Lounge Lizards. Avui escoltarem el disc inicial de la banda dels germans Evan & John Lurie i del guitarrista Arto Lindsay. Amb ells circularem entre el cinema i el jazz. Els espectres de Jim Jarmush i de Thelonious Monk, creuats de manera frenètica i compulsiva a can Sounda'.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'