Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 714

 


Hola Pops!

Els temps del What's Going On de Marvin Gaye eren els d'un període d'esclats i revoltes. Aquella seqüència històrica oferia un panorama adobat de disturbis, marxes, afimació, vindicació i impugnació del model imperant als EE.UU  i més enllà de les seves fronteres. Avui de tot plegat n'han passat cinquanta anys i molta música acumulada. Presentem un Soul Corner denominat Riot & Songs i intentarem plasmar l'agitació sonora d'aquells dies de plom i contestació. La jove Amèrica negra que animaven des del segell Motown experimentaria una mutació a l'altura dels esdeveniments.

La festa inicial passaria a ser una combinació de radicalitat social i paroxisme sentimental. La música, però, mantindria el seu rol embolcallant el batec del carrer amb sentit, sensibilitat, orgull i cap prejudici. Sovint ens motiva desxifrar la relació entre la societat, els entorns socials i la creació artística més rotunda. Ho trobem a faltar en els temps actuals, però això és una altra història i serà millor que evitem xungues i esgotadores diatribes pròpies de les xarxes menys socials.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'