Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 747


 

Hola Pops!

Una nova doble sessió del Sounda' adobada de ritmes i contundències. Obrim programa en clau Vaya! amb un viatge a la llatinitat virtuosa del pianista Eddie Palmieri. Geni del piano del Latin Jazz i de les cultures associades, el nostre Eddie és "el senyor de Puerto Rico" que acompanya al lloro i al mico. Permetem-nos la llicència per recordar les afinitats radiofòniques amb programes de reivindicable vigència. Acotacions a banda, Palmieri és un dels grans i ha recollit tradició i modernitat per partida doble al llarg de la seva oceànica obra. Encara, als 85 anys, remena tecles i li diuen "El Rompeteclas".

Acte seguit us programem un Jazz entre Amics dedicat al baterista Joey Baron. Un cas especial dins dels ja clàssics elements de l'avantguarda de Nova York, sorgit del submón de Joe Zorn, bregat en col·laboracions de gran altura, repartidor de plats i tambors al costat de Lee Konitz o Enrico Pieranunzi, liderant un quartet estelar i figurant com un dels referents del nou baterisme tot terreny. Preparem-nos, Pops, només cal mantenir les orelles ben obertes!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'