Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 760

 


Hola Pops!

Us oferim un programa molt especial en ocasió del vintè aniversari del nostre Sound System. El Sounda' enfila els seus primers vint anys en antena. Des de l'emissora local seguim emetent el que sempre hem denominat com a "músiques disperses del sistema sonor". Les arts musicals ens impulsen setmanalment a elaborar una recepta senzilla de pluralitat estilística guiada per la passió, l'afició i unes conviccions molt elementals relacionades amb l'afany de ser part d'un univers sonor que viu més enllà de les exigències del guió d'una actualitat volatil i efímera.

Mirem en totes direccions, programem arxius incunables, recuperem clàssics, animem el que és modern o contemporani i funcionem a base d'impulsos. Vivim en els marges d'una tendència para-musical majoritària que funciona per inducció programada. Hem resistit. Ho hem fet des del primer dia, des del minut zero i així ho hem continuat i ho renovem. Des dels primers dies del col·lectiu Glimpse passant per tota la trajectòria com Stereo-2 fins al Sounda' actual, ens uneix l'amor a l'art i el que representa el fet musical i la societat que l'envolta. Des de la pista principal fins a les subcultures, des de la recerca del passat fins l'adveniment de tantes mutacions, seguim estirant el fil de la nostra Discothèque.

Ho fem per sistema, des de la ràdio, des dels projectes que desplegarem ben aviat i, com sempre, amb la intempestivitat que ens caracteritza. Però no n'hi ha dos sense tres. En Ramonet, l'Àngel i el pilot Xavier us saluden des de l'estudi dels dimarts.

Pareu bé les orelles perquè avui escoltarem el primer Sounda’, el de l’octubre del 2002.

Moltes gràcies, Pops!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'