Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 766

 


Hola Pops!

Benvinguda general a una nova edició del Sounda'. En el marc dels nostre vintè aniversari, avui us presentem un monogràfic del Melting Pot dedicat a la formació londinenca Cymande. Aquesta agrupació, fundada l'any 1971, segueix en actiu i acumula nombrosos treballs que condensen un material de procedències i estils molt diversos. Basculant entre el Funk, els sons jamaicans, la cultura antillana i llatina, les arrels africanes i una certa psicodèlia inicial, podem dir que Cymande representa una anticipació sense etiquetes comercials a la mal anomenada World Music de prestatgeria i reclam.

L'escena de Cymande era el territori comú de les barriades britàniques marcades per l'arribada migratòria, l'efecte colonial i la marginació. La banda va definir aquell terreny i de la seva petjada en van sortir lectures posteriors i reapropiacions d'alguns dels seus temes estrella i beats que ja són clàssics per a la cultura de club i el món del Hip-Hop. En farem un tast de tot plegat i degudament relligat a la manera del Sounda'.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'