Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 798

 


Hola Pops!

Oferim un altre Sounda' dins del tram final del nostre rodó aniversari. Hem arribat als vint anys en antena i així ho anem rememorant d'octubre a octubre. Avui toca fer una exploració a la rebotiga de la Tamla Motown. Baixem les escales i anem al magatzem. Obrim vells arxius apartant les teranyines i ens apareix el nom d'en Tommy Good. Un cas com un cabàs digne de recerca, troballa i audició. Els sons de la Jove Amèrica Negra —distintius del prestigiós segell de Detroit— oferien rares excepcions de raça blanca. Com en el cas dels Rare Earth, ara hi sumem aquest magnífic Tommy Good i el lliurem des del nostre Soul Corner.

A la segona part del programa completem l'homenatge d'aniversari per al mestre bufador Sonny Rollins. Els seus 93 anys acumulen resistència, repertori, missatges i una dignitat a prova de foc. No en teniem prou amb una sessió i avui ho relliguem amb una segona part dedicada a les seves incursions en els segells Prestige i Contemporary. Les dues costes dels Estats Units visitades per aquest gran colòs del saxofon tenor.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'