Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 806

 


Hola Pops!

Aquí teniu una nova edició del Sounda'. Avui us oferim un monogràfic de la secció Soul Corner dedicada als sons de la l'àrea de Philadelphia. L'impacte de la primera divisió del conegut com el So de Philadelphia va ser notori en els anys 70s i primers 80s. Recordem els noms dels populars Billy Paul, O'Jays, Harold Melvin, l'orquestra MFBS i una colla d'artistes que escalaven el Hit Parade internacional i ho petaven a les llistes de vendes. Després de la gran era de la Motown i de l'Stax/Atlantic, s'incorporava al podi del Soul de masses la força del Philly Sound.

De tot plegat n'escoltarem un tastet, en parlarem i ho empaquetarem amb el títol de The Philly Sound & Roots Story. Un resum de la història, des de les seves arrels, de l'escena del Soul de Philadelphia. Som-hi Souls, som-hi Pops! El Philly Sounda' ja és aquí!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'