Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 807

 


Hola Pops!

Enfilant el tram final del 2023 us arriba un Sounda' assortit de rareses incunables. Pura arqueologia aborígen és el que trobarem en el Sistema Biosca dedicat a la figura del saxofonista Pony Poindexter. Aquest músic va fer diverses estades a Barcelona i en una de les seves parades amb fonda va participar d'una brillant connexió amb l'escena jazzística catalana i així va neixer el Pony Poindexter a Barcelona que avui escoltarem.  Rememorarem un temps de pioners i afició artesana pel Jazz, els discos i els concerts. Sense anar més lluny, a meitats dels anys 70, va ser el propi Poindexter qui va pujar a l'escenari del Patronat Social Premianenc en una actuació inoblidable que varem presenciar i organitzar, en aquella ocasió al costat de Tete Montoliu, Peer Wyboris i Eric Peter. 

Acte seguit recuperem la secció Sonorama i oferim un tastet de les incursions de Ben Vaughn al món de les pelis imaginàries. L'artista ha fet de tot: Country, Americana, Soul, Blues, Rock'n'Roll i experiments amb Alex Chilton i Alan Vega. Avui el reivindiquem en clau refinada i elegant prement el simulador sonor de les bandes sonores impossibles: Ben Vaughn Designs in Music. Som-hi Pops!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'