Passa al contingut principal

SOUNDA' 822

 


Hola Pops!

Anem molt forts i procedim a rescatar una banda de Funk d'allò més poderosa i potent. La formació DeFunkt va neixer l'any 1978 i encara gira per escenaris i festivals. El període més actiu, però, va ser el de la dècada dels 80. En un context de transicions sonores, amb la irrupció del Hip Hop de masses i de la Go-Go Funk, la banda d'aquest Sounda' va clavar els seus millors discos.

Avui repassarem el seu memorable Thermonuclear Sweat. Un títol prou descriptiu de la seva prestació. Davant del grup, sempre, el seu líder i trombonista Joseph Bowie, germà del malaurat Lester, lider també de la prestigiosa Art Ensemble of Chicago. Les coses clares!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'