Passa al contingut principal

SOUNDA' 821

 


Hola Pops! Us presentem un Melting Pot monogràfic dedicat a un disc singular i insòlit protagonitzat pels dos grans guitarristes Carlos Santana i Mahavishnu John McLaughlin. L'any 1973 van unir els seus vols en un explosiu tàndem espiritual i van entrar de ple en la cursa del Jazz d'ascendència coltraniana.

Actualment es respira una onada de recuperació d'aquella modalitat de Jazz vinculat als temes de l'espiritualitat. Els referents com Makaya McCraven, Kamasi Washington i altres, revitalitzen el llegat de John i Alice Coltrane en una segona onada que es va gestar en els temps del que ara us presentem titulat com Love, Devotion and Surrender.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'