Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 708


 

Hola Pops!

Programa d'alta tensió ambiental. Avui farem una incursió per la zona prohibida i tastarem l'agitació dels carrers de la cara oculta de Nova York. Ens hem proposat de fer una excursió musical pels baixos fons urbans i allí hi trobarem de tot i força: Atracadors, policies, malfactors de tota mena i categoria i enrenous del mal viure. Ho farem per la via musical, explorant els registres sonors que embolcallen tota una etapa singular del cinema negre i d'acció.

Els anys setanta van aportar tot un subgènere en doble versió, des de l'herència del gran cinema del crim clàssic fins a la lògica i esperada vindicació del Black Power en la modalitat del Blaxploitation. Avui entrarem en aquest doble camí de confluència criminal i entrarem de ple en les atmosferes que descriuen algunes de les millors bandes sonores d'aquest cinema.

El segell distintiu de la música Soul, Funk, del R&B, les orquestacions paroxistes i dinàmiques, la sofisticació més elaborada i la tralla directa i expeditiva, conviuen en una tria que ens portarà noms i referents de la gran etapa del Jazz i el Rock combinats i enllaçats amb els esperits de l'era del Soul i del setantisme militant.

Avui, literalment, obtindrem un Soul Corner en tota regla. Un NEW YORK 70’s SOUNDTRACKS.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'