Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 734

 


Hola Pops!

Avui plantegem un joc espai/temps i ens muntem dotze tributs i dotze homenatges relacionats amb els cinquentenaris assolits per dotze àlbums definidors de tot un període de gran efervescència sonora. L'any 1972 va donar llum a dotze elapés, d'entre milers, que avui ens permeten aturar-nos davant de la seva emprenta. Per aquest ordre passaran pel Falcó Milenari de Ràdio Premià dotze talls dels discos publicats l'any 1972 per David Bowie, Santana, T.Rex, War, Lou Reed, Steely Dan, The Rolling Stones, Stevie Wonder, Big Star, Chicago, Grateful Dead i Curtis Mayfield.

En ocasió dels cinquanta anys de tots plegats, respirarem l'atmosfera del món d'ahir, del nostre ahir de 1972, i veurem confirmada la tesi Sounda' de que "Ara ja no es fan aquestes coses". Els signes de cada temps tenen banda sonora pròpia i nosaltres ho presentem en la secció "L'àlbum". Parlarem dels seus dies, de les seves portades i dels seus sons. Oferim un programa titulat: 50 anys després.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'