Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 744

 


Hola Pops!

Us oferim un programa monogràfic dins del format Melting Pot dedicat a la trajectòria del baterista Brian Blade. Ens trobem davant d'un dels referents de l'onada de renovació jazzística de finals del segle XX. Un músic tot terreny capaç de transitar per tots els registres a partir del seu discurs polirítmic totalment adobat de subtileses i detalls inesperats. Una sonoritat única per a un baterista de primera línia que pren el relleu dels mestres de l'avantguarda precedent ampliant el radi dels Paul Motian, deJohnette o Billy Higgins.

El cas Blade té una dimensió universal i la podem constatar observant la seva pròpia discografia i repassant les múltiples col·laboracions en el camp de la música Pop, del Folk o de l'experimentació més indefinida. Ha obert camí, ha canviat paràmetres i mereix la seva presència en el Sounda'. Ens quedarem curts però, com sabeu, anem molt forts i el temps és or.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'