Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 676


Hola Pops!
Revetlla sideral! Gatzara a tota vela! Qui gemega ja ha rebut! Benvinguts als focs dels solstici. Benvinguts al Sound System. Avui obrim la maleta de cuïr plena de xerinol·la. Us oferim un bé de déu ver-be-ne-ru per sucar-hi pa i xupar-se els dits. Cava! Coca! Llamps i trons! Més bombetes! Esclats de correcames! Fusta a la foguera! Betes, fils, somnis, exorcismes...Tot crema!!!!!!!! Calvalcant entre fases, obrim de bat a bat les portes del cabaret de Can Francisquet i tastem plegats les essències de la nit més curta de l'any. Estenem els pinyons de la coca damunt de l'erm salvatge i que floreixi tota la murtra, els nous pins, les flors de baladre i el bosc dels nostres somnis. Xauxa, xamba astronàutica, surfisme nocturn, màscares entre xerrup de Mascaró i una bona engaltada de Ratafia miraculosa. S'apilen els trastos a la pira sagrada de la foguera. Això és el temple del sol! Baixen a velocitat saturnal, des del Canigó, els espectres del solstici. Adobem la nit amb una selecció de músiques destinades a refer emocions, a carregar energies i a fer de la revetlla un exercici de redempció i epifania per tots els mals acumulats. Portem un any de malastrugança, mals averanys, escenes per oblidar, però també una temporada distòpica farcida del bon desig de ser una comunitat justa, igualitària, respectuosa i orgullosa de ser-ho. Que el foc del temps cremi les malifetes i les penyores mal girbades del nostre temps!!!!! Avui ens conjurem davant de la foguera i contemplem la història d'anys i anys passats, de quan l'acte de cremar fustes i encenalls representava la celebració del temps, de les estacions de l'any, dels efectes solars i de la germanor. Ho necessitem de tot cor: Som gent de revetlla, d'amanida, de berenar i de guardar fusta al moll.
Que la fusta cremi atiant tots els mals esperits del món que ens envolta! Gatzaraaaaaaaa! Saragataaaaaa! Espeteeeeeeec! I puntu del puntu i del recontra-puntu! Pops nostres: Som el Soundaaaaaaaaa!!!!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'