Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 727

 


Hola Pops!

Aquests dies celebrem els 51 anys de l'edició d'una obra mestra i gegantina de l'exBeatle George Harrison. Aquell novembre de 1970, enmig de la disolució de The Beatles, el guitarrista sorprenia a tot el món amb l'edició d'un triple àlbum memorable amb producció de Phil Spector i un ampli catàleg de temes i artistes donant forma a l'obra. All Things Must Pass va confirmar la singularitat de Harrison demostrada anteriorment en temes històrics del quartet de Liverpool. En aquella ocasió ens va oferir un repertori farcit de ressons dylanians, psicodèlics, espirituals i de Pop sofisticat en tota regla.

El Sounda' d'avui, en format enllaunat i artesà, reviu els sons i l'ambient del primer any de la dècada dels setanta. Uns dies que van canviar molts paràmetres en la Rock Music, començant pels efectes de la ruptura de The Beatles i l'edició de nombrosos singles i LPs de Ringo, John, Paul i el propi Harrison. Eren els temps del retorn de Bob Dylan, del primer Glam Rock i de la transició més densa de l'era Pop. Els millors dies de George Harrison.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'