Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 750

 


Hola Pops!

Avui toca doble ració sonora i ho fem obrint el programa amb Soul i tancant-lo amb una raresa del soterrani. D'entrada, dons, el Soul Corner dedicat a la molt insigne figura de Wilson Pickett. L'home de les mil dances i un dels referents més populars de l'escena del Southern Soul. Tot terreny dels millors segells des de Stax fins a RCA, passant per Motown i Atlantic. Geni i figura del sud més profund i facturador de grans i inoblidables hits de l'arsenal ballador de les pistes.

Després tensem el programa reobrint l'entranyinat Arxiu Bizarre i rescatant un exemplar sorprenent de la música rara en tota regla. Una ocurrència comercial de sèrie C va unificar el món de Sun Ra amb el món de l'Al Kooper Blues Project i en va sortir una trencadora reinterpretació en clau de Surf Psychodèlic de la banda sonora original del serial seixanter Batman. Res a veure amb les lectures posteriors del duet meravelles. Batman en mans del teclista de Bob Dylan i de l'home saturnal representa tot un Bizarre descomunal. Som-hi Pops!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'