Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 775

 


Hola Pops!

Us oferim un nou Sounda' emmarcat dins de la temporada del nostre vintè aniversari en antena. La doble oferta de la sessió començarà amb una tria de temes de la formació Vulfpeck que ocuparà la secció Soul Corner. Aquesta banda representa una arrolladora proposta de nou Funk que combina innovació, elements contemporanis i una sólida base en consonància amb els referents més potents del Funk de la gran era, des de l'escena funkeeter d'Ohio fins a les mil branques sorgides de l'escola tradicional de James Brown i afins. Amb Vulfpeck tenim assegurada la pervivència renovada del Funk com a variable més ardent del ritme de les mil dances.

A la segona part del programa dediquem un Radio Wonderful a la figura del guitarrista, cantant i compositor Tom Verlaine. El que fou alma-mater del conjunt Television ens va deixar en el tram final del passat gener i el recordarem com un gran animador de l'avantguarda i de l'art Rock novaiorquès dels setanta, per les seves experimentacions en solitari, la seva presència enfilant la Fender Jaguar amb reverb magistral i travessant cinc dècades de creació, explosió i resolució. Una suma d'actitud Punk, rigor instrumental i protagonisme en capítols ineludibles de la història cultural del Rock.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'