Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 778

 


 

Hola Pops!
Quan semblava que el món s'enfonsava va arribar la Nova Onada i el Pop va reviure tensant el fil que uniria la tradició i la modernitat del moment. La New Wave es va emparentar amb el Punk, va prendre els carrers i la taca d'oli es va escampar fins a les nostres terres. El Power Pop, el Pub Rock, el Blue Beat, el Reggae, l'Ska, el Mod Revival i el Rock més directe van fer diana en els petits formats obrint en canal la pista principal ja massa saturada de pirotècnia simfònica. Allò va ser memorable i avui alcem la cervesa i ho dediquem als Tres Tenors de la New Wave: Jackson, Costello i Parker!

No eren els únics però van ser determinants en el caliu en un període de colors, fanzines, varietat de vestimentes i proliferació de nous espais per a les arts sonores, visuals i plàstiques. Allò va ser una festa que explotaria en el segon tram dels anys setanta i avui ho sumem al nostre vintè aniversari. 20 anys de Sounda' i pràcticament ja més de 45 anys des del tret de sortida d'aquella onada inoblidable.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'