Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 791

 


Hola Pops!

Seguim encadenant Sounda's dins del marc del nostre vintè aniversari en antena. En aquesta ocasió us lliurem un monogràfic de la secció Vol 577 a Rio dedicat a la cultura musical brasilera. Empaquetem la proposta sota la denominació futbolística de Quadrangular Brasiler. L'any vinent ja hauran passat vint anys del que fou un esdeveniment de gran volada sobre la relació entre el nostre país, Premià de Mar i el Brasil. Volem recordar aquell projecte que va neixer des de baix i en uns mesos després de la fundació del nostre Sounda'. I és que Brasil, a Premià de Mar, va ser una festa que avui la recordem i evoquem. Parlem d'aquell Brasil 08330 que ho va relligar tot en poc temps.

El programa d'avui, doncs, vol ressenyar la connexió del Sounda' amb Brasil i desplegarem quatre propostes musicals del tot representatives d'aquells dies de ritme, descoberta i aprenentatge.  Motiu d'orgull i autoestima per al nostre equip. Motiu de melanconia per allò que fou i que voldriem reeixit i reconegut, com també per aquest programa que fem per amor a l'art que sona i que intenta pal·liar del malestar mundial que ens rodeja.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'