Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 794

 


Hola Pops!

L'estiu ja és aquí. Tot puja de nivell ambiental. Hem superat el punt més alt del solstici i ara ens equipem de camp i platja per fornir l'audiència d'una nova tramesa de sonora dinamita emmarcada en l'any dels vint anys del Sounda'. Avui oferim un doble set de renou estival.

Cara A amb un Vaya! dedicat a la reveladora formació Los Hacheros. Llatinitat d'arrel i mescla saludable. Una banda que sembla una orquestra. Tot d'una Los Hacheros indiquen la pista infinita del llegat perdurable de la gran música afrollatina. Ho demostrarem.

Cara B amb un Ràdio Wonderful dedicat a dos projectes d'alta volada de la música electrònica. Els Chemical Brothers de Manchester s'enfronten a Fatboy Slim de Hull i Brighton en un matx de plats, consoles i tecnologia d'alta graduació. Un fil conductor de Soul i Funk serveix per adobar el recorregut mesclador d'aquests genis de l'art de la pista. Final de segle XX i inici del XXI definint un terreny a prova de posteriors derives sintètiques.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'