Passa al contingut principal

SOUND SYSTEM 793

 


Hola Pops!

Temps de solstici. Temps de coques i fogueres. Temps de balls i gresca. Temps de vint anys del Sounda'. Celebrem l'adveniment de la revetlla de la nit més curta de l'any i ho fem a base de Northern Soul. Per fer-ho possible ens centrarem en l'escena de Blackpool i reincidirem en el concepte Northern. Curt i ras: El Northern Soul no és un estil musical, Es tracta d'una passió que perdura des dels anys 60. Balladors, col·leccionistes de discos, DJ's, segells discogràfics, pubs i clubs. Espais i idees sorgides del nord d'Anglaterra que configuren aquesta venerable idea.

Música fonamentalment nord-americana, soul de segona i tercera divisió punxat i intercalat amb hits històrics. Subcultura de classe obrera. Discothèque per sistema. Passió pels vinils, cultura de club, comunitat sonora, intemporalitat intempestiva, la fe que mou muntanyes. Això és i serà el Northern Soul. L'esperit del que sempre hem reivincidat des del Sounda'. Ara agermanem al Mecca Club de Blackpool amb la nostra costa catalana. Això és el Northern Saragata de Solstici. Light My Fire, Pops!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SUMMER OF LOVE 1967-2007, QUARANTA ANYS DE PSICODEL·LIA

1967. Any referencial en termes de música popular. L'any 1967 és l'any de l'estiu de l'amor. Quaranta anys han transcorregut del hippisme. La fenomenologia del 67 transcendeix el vessant de l'estererotip multicolor i ens provoca un frenètic impuls revisitador. La Costa Oest californiana festejava un moment singular, un context internacional de revolta i creació en espiral. El 67 era una explosió estètica, social, generacional i cultural. El 67 era, també, un símptoma de la fallida d'un model conservador, belicista i autoritari. L'escletxa del 67 (com la del 68) fou una globalitzada resposta "avant-la-lettre" al discurs de l'establishment. El 67, com el 68, també fou abortat des de dins i des de fora. Les dates senyalades apuntaven el cel i, contemporàniament, l'abisme creixia sota terra. De tot allò en farem un document sonor en els propers Sound System. La música de Califòrnia (Grateful Dead, Jefferson Airplane, Doors, Mobby Grape) i d'